News Archive
Türk Sanatı Görsel Arşivi açılıyor
Radikal, 08.12.2009

Sanat Tarihçisi Prof. Dr. Nurhan Atasoy'un Turkish Cultural Foundation'a bağışladığı, tüm meslek yaşamı boyunca biriktiği 12.000'in üzerinde slaytı içeren Arşiv bir yıl süren çalışmalarla dijital ortama aktarıldı.

Turkish Cultural Foundation, dijital ortama yüklenen bu zengin arşivi araştırıcılarla paylaşmaya hazırlanıyor. Türk Sanatı Görsel Arşivi Tanıtım ve Açılış Resepsiyonu, 8 Aralık Salı günü saat 16:00'da Turkish Cultural Foundation Turkiye Subesi'nde yapılacak.

Türk Sanatı Görsel Arşivi, Prof. Atasoy'un 1950'li yıllardan başlayarak, o günün koşullarında, yurt içi ve yurt dışı kongrelerde, araştırma gezilerinde, müzelerde, sergilerde, manastırlarda, kısacası belgelemeye layık bulduğu her yerdeki Türk eserlerini fotoğraflamasıyla oluştu. Yüksek kalitede taramalardan oluşan Görsel Arşiv'de Türk sanatına ait görüntülerin yanında Türk kültürü ile ilintili bazı görüntülere de yer verilmekte. Türk Sanatı Görsel Arşivi'nin, zaman içinde, uluslararası üne sahip sanat tarihçilerinin koleksiyonlarıyla genişletilmesi planlanıyor.

Türk Sanatı Görsel Arşivi, özellikle genç araştırmacılar için paha biçilmez bir başvuru kaynağı niteliğini taşımakta. Bu arşivden yararlanmak isteyenler, aradıkları eseri Türkiye'nin yanı sıra İrlanda'dan Mısır'a, İtalya'dan Amerika'ya, Portekiz'den Polonya'ya, Rusya'dan İsveç'e, Ukrayna'dan Suriye'ye geniş bir coğrafyada, ülkeler, kütüphaneler, müzeler ve benzer koleksiyonlarda nerede bulabileceklerini tespit edebilecek ve araştırdıkları konu hakkında bilgi edinebileceklerdir. Arşiv veritabanına www.turkishculture.org/dia adresinden sanal ortamda erişilmektedir.

Source : Radikal
 
Flag Counter