News Archive
"Türk sanatının gençleri" Chicago'da
Ntvmsnbc, 09.09.2009

16. SOFA Chicago Sanat Fuarı'nda Türk sanatının genç temsilcileri Emel Vardar, Ebru Yılmaz, Ebru Döşekçi ile Süleyman Saim Tekcan'ın eserleri sergilenecek.

16. SOFA Chicago Sanat Fuarı, 6-8 Kasım tarihlerinde Chicago Navy Pier'da gerçekleştirilecek.

Türk sanatçıların Turkish Cultural Foundation'ın sponsorluğunda, Dışişleri Bakanlığı'nın desteğiyle katıldıkları fuarda, çağdaş Türk heykel ve tasarım sanatının genç temsilcilerinden Emel Vardar, Ebru Yılmaz ve Ebru Döşekçi'nin yanı sıra özgün baskı resim alanında Türkiye'nin en önde gelen sanatçılarından Süleyman Saim Tekcan'ın eserleri sergilenecek.

Bu yıl fuara global ekonomide yaşanan krize rağmen, New York'tan Barry Friedman, Londra'dan Galerie Besson, Arjantin, Avustralya, Kanada, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Fransa, Finlandiya, İsrail ve İtalya'dan 100 civarında galeri, müze ve sanat kurumu temsilcileri katılacak.

Fuarda, heykel sanatıyla birlikte çağdaş dekoratif sanatlara, tasarımlara, mücevherlere de yer verilecek. Turkish Cultural Foundation Standı'nda kristal cam, bronz ahşap malzemelerle yapılmış heykeller ve baskı resimler yer alacak.

Source : Ntvmsnbc
 
Flag Counter